ΝΕΟ Ο πιο γρήγορος τρόπος να αναβαθμίσετε το εργαστήριο σας. Μάθετε περισσότερα!

Τι ακριβώς περιλαμβάνει το XHMEIO LIS;

Το XHMEIO LIS είναι μια σειρά από υπηρεσίες, software και hardware, τα οποία καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα αναγκών, όπως υποστήριξη, εκπαίδευση, επίβλεψη και συντήρηση.

Πατήστε πάνω σε κάθε επικεφαλίδα για να μάθετε περισσότερα.

1. Εγκατάσταση, Εκπαίδευση και Ενσωμάτωση

Η εγκατάσταση του XHMEIO LIS στο κλινικό σας εργαστήριο μπορεί να γίνει εντός 7 εργάσιμων ημερών από τη μέρα αποδοχής της προσφοράς μας. Η εγκατάσταση παίρνει περίπου 2-5 ώρες και μετά από αυτή το σύστημα είναι πλήρως λειτουργικό.

Η εκπαίδευση γίνεται στο εργαστήριο σας μετά την εγκατάσταση σε τουλαχιστον δυο στάδια, ανάλογα με τις ανάγκες σας.

Σε πρώτο στάδιο, με παρουσία των διευθυντών και των υπευθύνων του εργαστηρίου, γίνεται μια γενική εκπαίδευση στα θέματα που αφορούν την ασφάλεια του εργαστηρίου σας και την ενσωμάτωση του συστήματος στις υφιστάμενες σας διαδικασίες και ρουτίνες.

Σε δεύτερο στάδιο, με παρουσία του γραμματειακού και τεχνικού προσωπικού, γίνεται μια στοχευμένη εκπαίδευση στα λειτουργικά χαρακτηριστικά του συστήματος, σε θέματα που αφορούν το ΓεΣΥ, τις επισκέψεις πελατών, και τιμολογίων.

Σε περίπτωση σύνδεσης κλινικών αναλυτών (LIS), παρέχεται περαιτέρω εκπαίδευση για τα βασικά χαρακτηριστικά και την ορθή καθημερινή χρήση.

Επίσης, περιμένουμε και ενθαρρύνουμε την συνεχή επικοινωνία για οποιοδήποτε ερώτημα, δυσκολία ή πρόβλημα προκύψει, ιδιαίτερα κατά την αρχική περίοδο προσαρμογής.

2. Το πρόγραμμα XHMEIO LIS

Το XHMEIO LIS είναι ένα web-based application, που σημαίνει οτι είναι προσβάσιμο από οποιαδήποτε συσκευή, οποιαδήποτε στιγμή, είτε βρίσκεστε στο εργαστήριο σας ή εκτός, χωρίς να χρειάζεται εγκατάσταση κάποιου λογισμικού.

Παραδίδεται έτοιμο για χρήση από την πρώτη μέρα και περιλαμβάνει πάνω από 1000 εξετάσεις και πάνελ, με κωδικούς του ΓεΣΥ και τιμές αναφοράς.

Μπορείτε ανα πάσα στιγμή να αλλάξετε, να προσθέσετε και να αφαιρέσετε εξετάσεις από τον κατάλογο σας και να προσθέσετε νέους χρήστες για το προσωπικό σας.

3. Έναν Enterprise Server

Το XHMEIO LIS “τρέχει” σε έναν ειδικά διαμορφωμένο από εμάς server τον οποίο εγκαθιστούμε στο εργαστήριο σας.

Ουσιαστικά, ο server είναι ένας υπολογιστής ο οποίος είναι σχεδιασμένος να βρίσκεται σε συνεχή λειτουργία και να εκτελεί εντολές από πολλαπλούς χρήστες.

Οι server που παρέχουμε είναι της σειράς HP Enterprise με ξεχωριστές προδιαγραφές, ανάλογα με τις ανάγκες του εργαστηρίου σας.

4. Ασφαλής Δικτύωση & VPN

Το XHMEIO LIS είναι συνδεδεμένο στο τοπικό σας δίκτυο και άμεσα προσβάσιμο απο όλους τους υπολογιστές σας.

Μαζί με κάθε εγκατάσταση του XHMEIO LIS εγκαθιστούμε ένα ασφαλές τοπικό δύκτιο VPN (Virtual Private Network).

Το VPN σας επιτρέπει να έχετε πλήρης πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες του XHMEIO LIS, με ασφάλεια και σιγουριά, από όπου και αν βρίσκεστε, από οποιαδήποτε συσκευή σας (laptop, smart-phone, tablet κτλ).

5. LIS: Σύνδεση με τους κλινικούς αναλυτές σας

Η σύνδεση του XHMEIO LIS με τους κλινικούς αναλυτές σας αποτελεί και το τέλος της χειροκίνητης εισαγωγής κάθε δείγματος στον αναλυτή και την χειροκίνητη αντιγραφή των αποτελεσμάτων.

Μέσω serial καλωδίωσης ή TCP/IP, συνδέουμε τον κάθε αναλυτή σας με το XHMEIO LIS έτσι ώστε η παραγγελία για το κάθε δείγμα να γίνεται αυτόματα. Και, όταν η εξέταση για κάθε δείγμα ολοκληρωθεί, ο αναλυτής στέλνει το αποτέλεσμα απευθείας στο XHMEIO LIS.

Το XHMEIO LIS μπορεί να συνδεθεί με περισσότερους από 40 διαφορετικούς αναλυτές των εταιριών Roche, Siemens, Sysmex,Mindray, Randox, DiaSorin, και Shenzhen YHLO, όπως τις σειρές Advia Centaur/560, Cobas c311/ e411/6000, Mindray BC5150/BS240/BS400, Liaison XL, iFlash 1800, και RX Monaco.

Η σύνδεση των κλινικών αναλυτών περιλαμβάνει επίσης και την εγκατάσταση συστήματος ετικετών (barcode), έτσι ώστε κάθε δείγμα να έχει αυτόματα την δική του ξεχωριστή ετικέτα για εύκολη αναγνωρισιμότητα.

6. Σύνδεση με Email, Εκτυπωτές και Fax

Το XHMEIO LIS παρέχει τη δυνατότητα σύνδεσης με τον λογαριασμό του email σας (πχ. @cytanet.com.cy, @outlook.com, @gmail.com), την υπηρεσία Cyta Fax-on-Email, και τους υφιστάμενους εκτυπωτές σας, για να στέλνετε εύκολα και μαζικά εκθέσεις αποτελέσματων, τιμολόγια, και καταστάσεις λογαριασμών απευθίας σε ασθενείς, ιατρούς και συνεργάτες.

7. Αποστολή Ενημερωτικών SMS

Μέσω του XHMEIO LIS μπορείτε να στέλνετε ενημερωτικά SMS στους ασθενείς, γιατρούς και συνεργάτες σας με μόνο ένα κλικ.

8. Σύστημα Διαχείρισης Ενέργειας / UPS

Για αποφυγή απώλειας δεδομένων, αλλά και βλαβών στο hardware του server, προβαίνουμε στην σύνδεση του με UPS.

Έτσι, σε περίπτωση διακοπής ή απώλειας ρεύματος, ο server παραμένει ενεργός ως ενα ασφαλές χρονικό διάστημα, μετά το οποίο απενεργοποιείται αυτόματα και ελεγμένα.

9. Αυτόματα κρυπτογραφημένα αντίγραφα ασφαλείας (encrypted backups)

Το XHMEIO LIS είναι ρυθμισμένο να κάνει αντίγραφα ασφαλείας σε τακτά χρονικά διαστήματα και στον ίδιο τον server αλλά και σε ευρωπαϊκό cloud.

Έτσι, ό,τι και αν συμβεί, ξέρετε ότι τα δεδομένα σας είναι πάντα ασφαλή και διαθέσιμα.

10. Συντήρηση και Υποστήριξη

Ακολουθώντας τις εισηγήσεις των χρηστών μας, μέσα στους τελευταίους 12 μήνες είχαμε πέραν των 20 αναβαθμίσεων με βελτιώσεις και νέα χαρακτηριστικά στο XHMEIO LIS.

Αυτό σημαίνει πως οι πελάτες μας έχουν πάντα ό,τι καλύτερο και πιο ασφαλές υπάρχει.

Είναι συμβατό με το Γε.Σ.Υ.;

Πιθανόν να είναι το πιο συμβατό και αυτοματοποιημένο σύστημα της αγοράς.

Το XHMEIO LIS είναι συμβατό με το αρχείο δέσμευσης XML, που σημαίνει ότι όλες οι πληροφορίες του κάθε παραπεμπτικού (ασθενής, ιατρός, εξετάσεις, συμπληρωμή, κτλ), μεταφέρονται στο σύστημα με το πάτημα ενός κουμπιού!

Δε χρειάζεται καν να αγγίξετε το πληκτρολόγιο σας, δε χρειάζεται πλέον Copy & Paste, ούτε να ψάχνετε κωδικούς και αριθμούς σε διάφορα συστήματα.

Επίσης, οι εκθέσεις αποτελέσματων, κατεβαίνουν στον υπολογιστή σας σε μορφή PDF έτοιμα να υποβληθούν στο Γε.Σ.Υ., με το σωστό όνομα και κωδικό. Μπορείτε ακόμη να εξάγετε μαζικά PDF, για πολλαπλές επισκέψεις.

Επιπλέον, το XHMEIO LIS παραδίδεται έτοιμο με τις εξετάσεις και τους κωδικούς του Γε.Σ.Υ. Σε περίπτωση ανανέωσης στον κατάλογο του Γε.Σ.Υ., οι αλλαγές εφαρμόζονται αυτόματα.

Πόσο σύντομα μπορώ να το έχω;

Η πλήρης εγκατάσταση του XHMEIO LIS μπορεί να γίνει εντός 7 εργάσιμων ημερών από τη μέρα αποδοχής της προσφοράς μας.

Επειδή το XHMEIO LIS περιλαμβάνει πάνω από 1000 εξετάσεις και πάνελ, με κωδικούς του ΓεΣΥ και τιμές αναφοράς, εσείς το μόνο που θα έχετε να κάνετε μετά την εγκατάσταση, είναι να διαμορφώσετε τον κατάλογο σύμφωνα με τις δικές σας ανάγκες.

Πολλές φορές θέλω πρόσβαση ενώ είμαι στο σπίτι ή εκτός εργαστηρίου. Τι γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις;

Μαζί με κάθε εγκατάσταση του XHMEIO LIS εγκαταστούμε ένα ασφαλές τοπικό δύκτιο VPN (Virtual Private Network).

Το VPN σας επιτρέπει να έχετε πλήρης πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες του XHMEIO LIS, με ασφάλεια και σιγουριά, από όπου και αν βρίσκεστε, από οποιαδήποτε συσκευή σας (laptop, smart-phone, tablet κτλ).

Το GDPR δεν είναι αστείο. Πως διασφαλίζεται η ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων των ασθενών μου;

Από το 2018, η εταιρία μας έχει εκπροσωπίσει τον Σύνδεσμο Διευθυντών Κλινικών Εργαστηρίων, Βιοϊατρικών και Κλινικών Εργαστηριακών Επιστημόνων στα συνέδρια της Επιτροπής Προστασίας Δεδομένων για θέματα που αφορούν την διαφύλαξη δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα (ασθενών, υπαλλήλων και συνεργατών).

Τα συστήματά μας έχουν τις απαραίτητες δικλίδες ασφαλείας σε θέματα αυθεντικοποίησης και εξουσιοδότησης χρηστών, καθώς επίσης και κρυπτογραφημένα αντίγραφα ασφαλείας και μεταφορά δεδομένων μόνο εντός Κύπρου ή/και Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πάντα, όλα τα δεδομένα σας, είτε αφορούν ασθενείς είτε την επιχείρηση σας, βρίσκονται στον δικό σας server, στις δικές σας εγκαταστάσεις κάτω από τη δική σας επίβλεψη. Πρόσβαση στον server έχουν μόνο οι διευθυντές της εταιρίας μας και είναι πάντα και μόνο μέσο κρυπτογραφημένης σύνδεσης.

Η σύμβαση που υπογράφετε με την εταιρία μας κατά την εγκατάσταση του XHMEIO LIS σας διαβαιώνει και προστατεύει από οποιαδήποτε χρήση των δεδομένων σας, για οποιοδήποτε σκοπό, από εμάς ή οποιοδήποτε συνεργάτη μας.

Έχουμε διαπιστευση ISO 15189:2012. Είναι συμβατό το XHMEIO LIS;

Φυσικά.

Το XHMEIO LIS είναι εξαρχής σχεδιασμένο για να συμμορφώνεται και να ανταποκρίνεται σε διεθνή πρότυπα και κανονισμούς όπως το ISO 15189:2012.

Τι επιπλέον έξοδα θα έχω;

Τα μόνα που θα χρειαστείτε, για την προαιρετική σύνδεση LIS με τους κλινικούς αναλυτές, είναι ένας υπολογιστής Windows 10 και, για την αποστολή αποτελεσμάτων μέσω fax, συνδρομή στην υπηρεσία Cyta Fax On Email.

ΔΕΝ πρέπει να αλλάξετε ηλεκτρονικούς υπολογιστές εφόσον έχουν λογισμικό Windows 10 και πάνω. ΔΕΝ χρειάζεται εγκατάσταση σε κάθε υπολογιστή του εργαστηρίου σας, εφόσον έχουν ένα σύγχρονο browser (Firefox, Chrome, Edge). ΔΕΝ χρειάζονται αλλαγές ή άλλες αναβαθμίσεις στους υφιστάμενους υπολογιστές σας. ΔΕΝ χρειάζεται αναβάθμιση της σύνδεσης του internet σας.

Είμαστε πολλά άτομα. Μπορούμε να το χρησιμοποιούμε όλοι την ίδια ώρα;

Φυσικά. Ο server και η βάση δεδομένων είναι ειδικά σχεδιασμένα για να εξυπηρετούν πολλαπλούς χρήστες την ίδια στιγμή, χωρίς επιπλοκές.

Επιπλέον, μπορείτε να καθορίσετε τι ενέργειες μπορεί και δεν μπορεί να πράξει ο κάθε χρήστης, ανάλογα με την ιδιότητα του (διευθυντής, τεχνικό προσωπικό, γραμματιακό προσωπικό, κτλ).